Monday, August 28, 2006

Oost. West...


You Were a Raccoon

You are a master of disguise and multiple personas.
You are infinitely curious and question others without fear.






Morris Weissman: You're providing a lot of entertainment for nothing.

Ivor Novello: Morris... I'm used to it.


~ Gosford Park

Your Outrageous Name is:
Harry Box
Outrageous Name Generator

11 comments:

Emerald. said...

AMS. Attachment...

Emerald. said...

"Het onverklaarbare goede antwoord

Beelddenken gaat razendsnel, meestal met een frequentie van zo'n 32 beelden per seconde. Dat is zo snel, dat onze hersenen niet in staat zijn ieder plaatje bewust waar te nemen. Op onbewust niveau gebeurt dit echter wel.
Het resultaat van het denkproces komt dus in een flits en als een verrassing, je weet niet hoe je er aan gekomen bent. Tegelijk weet je met grote zekerheid of het antwoord goed is, want onbewust heb je je denksprongen wel gevolgd.
Dat is op het werk of in de klas erg lastig: het idee of antwoord is goed als je kunt uitleggen hoe je er aan gekomen bent.
In veel schoolsituaties zal het antwoord fout zijn als je geen uitleg hebt. Als je pech hebt, gaat het vergezeld van de onterechte beschuldiging van afkijken.
Op het werk is de reactie soortgelijk: je vondst is geniaal als je begrijpelijk kan uitleggen waarom het een goed idee of een goede oplossing is, zo niet, dan is er geen acceptatie of waardering voor je bijdrage.
Xi-ers moeten er daarnaast rekening mee houden dat hun 'normale' denksprongen relatief groot zijn: De uitleg moet dus extra gedoseerd worden om begrijpelijk te zijn.

De onbegrijpelijke uitleg

Een beelddenker 'ziet' een idee of een oplossing voor een probleem ruimtelijk voor zich. Hij/zij kan er in gedachten omheen lopen, in gaan zitten, enzovoort. Iedere manier van kijken laat weer een ander aspect zien waarom het een goed idee of een goede oplossing is.
Hoe leg je zoiets met woorden uit? Want alleen plaatjes is vaak geen geaccepteerde manier van uitleggen, en meerdimensionale maquettes zijn nogal bewerkelijk, zeker als het onderwerp abstract is.
Dus begint de beelddenker de gesproken uitleg ergens in die ruimtelijke denkstructuur. Terwijl hij/zij de woorden van het verhaal kiest en tot zinnen rijgt, schieten de plaatjes van andere relevante aspecten door het hoofd. Zinnen worden dus niet afgemaakt, het perspectief van de uitleg wisselt onaangekondigd en het publiek haakt af, tot grote frustratie van de uitlegger en het publiek.
Doordat beelddenkende Xi-ers in relatief veel dimensies denken, stelt dat extra eisen aan hun vermogen om het goed uit te leggen.

Meer informatie

"

Emerald. said...

<<<

Emerald. said...

..."tot grote frustratie van de uitlegger en het publiek. "

Hehe...

Emerald. said...

"Yogyakarta, commonly pronounced and often spelled Jogjakarta (IPA /ʤogʤəkartə/), is a city and province of Indonesia on the island of Java. It is the only province in Indonesia that is still formally governed by a precolonial Sultanate, the Sultanate of Ngayogyakarta Hadiningrat. The city is known as a center of classical Javanese fine art and culture such as batik, ballet, drama, music, poetry and puppet shows. It is also famous as a center for Indonesian higher education. The official name of the Yogyakarta province is Special Region of Yogyakarta (Indonesian: Daerah Istimewa Yogyakarta, or DIY). The city of Yogyakarta is the capital of the province."

Emerald. said...

...

Emerald. said...

:):)

>>>

<<<

Emerald. said...

<<<

Emerald. said...

>>> <<< Onverbeterrrlijk...

Emerald. said...

~ Link. LAT. Link. Laters

Emerald. said...

>>> <<<

>>>


>>>