Friday, August 04, 2006

Electro. Lights







Scooby. Snacks

No more will my green sea go turn a deeper blue I could not foresee this thing happening to you

~ Rolling Stones / Paint it Black

11 comments:

Emerald. said...

Harsh. Hands. Clean...

Emerald. said...

And. How we Always used to Talk

like that. Destructive...

Emerald. said...

Needless. To Say. Needful.

Things...

Emerald. said...

"Ben ik nu bij Blokker of bij Hema?

Hema en Blokker verkopen spullen die veel op elkaar lijken. Te veel, volgens Hema. De ketens discussieerden voor de rechter over handdoeken en flowerpower bloemetjes.

Door Gea Gaaikema
Amsterdam, 22juli. "Hema is helemaal geen trendsetter, en de Blokker ook niet." De advocaat van Blokker pakt ter illustratie de gidsen van Ikea, Trendhopper, Wibra en Zeeman er eens bij. Ze hebben volgens hem hetzelfde type ontwerpen als Blokker en Hema.
De twee ketens staan tegenover elkaar in de rechtszaal, omdat een aantal spullen in het assortiment van de eerste te veel zouden lijken op die van de tweede. Hema beschuldigt Blokker van schending van het auteursrecht en wil dat Blokker onmiddelijk de verkoop staakt en de voorraden vernietigt. Op een tafel liggen stapels handdoeken, een tas. tafellakens, slippers, knutselmateriaal en gieters als bewijsmateriaal.
Hema is not amused over de kleurige handdoeken van Blokker, die met dezelfde geweven visgraat randen zijn afgewerkt als die van de Hema. Ook de grote jaren-zeventig-bloemen op bekers en schalen en de voorkant van een schrijfblok van Blokker lijken te veel op die van de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam. Af en toe lopen de advocaten naar de rechter om hem op de treffende gelijkenissen dan wel verschillen te wijzen. De advocaat van Hema vindt dat de keten "een cool merk" is. "De ontwerpen zijn eenvoudig, helder en fris. Ze hebben meerdere designprijzen gewonnen. De Hema bewaakt haar vormgeving streng." De advocaat maakt zich zorgen over de "totaalindruk"die een klant krijgt als hij bij Blokker producten ziet liggen die sterk lijken op spullen die hij ook bij de Hema heeft gezien.
Volgens Blokkers advocaat zijn de gewraakte bloemetjesmotieven helemaal niet nieuw en kenmerkend voor Hema. "Alle grote ketens baseren hun stijl op internationale trends." Ook vraagt hij zich af of "de Hema wel eens in de Blokker is geweest".
Volgens Hema's directeur Van Zetten neemt het bedrijf regelmatig contact op met winkels die producten verkopen die qua stijl veel op die van de Hema lijken - cijfers wil hij niet geven. Doorgaans halen winkels die spullen daarna uit de schappen. Blokker nam de grieven niet serieus volgens Hema en liet het "dus" aankomen op een kort geding. De rechter laat op 10 augustus weten wat er zal gebeuren met Blokkers producten.

Datum: 22 juli 2006
bron: NRC

"

Emerald. said...

Mooi. Verleden...

Emerald. said...

"Intercedent

Intercedent, een leuke en afwissende baan!
Bent u op zoek naar een baan waarin u met heel veel verschillende mensen in aanraking komt? Wel eens aan een baan als intercedent gedacht? Als intercedent oftewel uitzendmedewerker, bent u de intermediair tussen de uitzendkracht en het bedrijf dat op zoek is naar een tijdelijke medewerker. Om de perfecte match te kunnen maken, moet u zich kunnen verplaatsen in zowel de uitzendkracht als de opdrachtgever. Daarnaast krijgt u te maken met wettelijke regels en het complexe stelsel van Sociale Zekerheid. Onderwerpen die allemaal ruimschoots aan bod komen in onze opleiding BasiscursusUitzendmedewerker (BU)!

Voor wie bestemd?
De opleiding is met name bestemd voor iedereen die graag aan de slag wil als medewerker op een uitzendbureau. Maar deze opleiding is ook geschikt voor (nieuwe) medewerkers van werving-en-selectiebureaus, reïntegratiebureaus, uitvoeringsinstanties en gemeentes.

Doel van de opleiding
U leert tijdens deze boeiende opleiding niet alleen hoe u het beste kunt communiceren met uitzendkrachten en bedrijven die een tijdelijke kracht zoeken, maar ook hoe de Sociale Wetgeving in elkaar zit.

Vooropleiding
Voor het volgen van deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Het is wel nodig dat u over een MAVO/VMBO-niveau beschikt. Cursisten met een ander niveau moeten meer tijd aan hun studie besteden.

Programma
De opleiding bestaat uit twee modules:

· Uitzendkennis
· Sociale zekerheid

Uitzendkennis
Tijdens dit onderdeel komen alle veranderingen en ontwikkelingen op het gebied van de wet- en regelgeving van de uitzendbranche aan de orde. Daarnaast komen onderwerpen als de arbeids- en uitzendmarkt in Nederland, flexibele arbeidsvormen en de CAO voor uitzendkrachten aan bod. Bovendien leert u de basistechnieken van uitzendcommunicatie. Zo weet u straks hoe u een sollicitant moet benaderen en welke vragen u moet stellen.

Sociale Zekerheid
Na een inleiding in de Sociale Verzekeringswetgeving, leert u hoe u hoe u moet handelen als u te maken krijgt met ziekte of arbeidsongeschiktheid van de uitzendkracht. U kunt bovendien de uitzendkracht uitleggen hoe zijn salarisstrookje in elkaar zit. Ook leert u alles over de regels rondom zwangerschap- en ouderschapsverlof en krijgt u informatie over speciale voorzieningen voor oudere werknemers. Tenslotte krijgt u alle ins en outs over loon- en inkomstenbelasting.

"

Emerald. said...

Guilt. Ploys. Conflicted

Emerald. said...

Sales... Pitchers. Snatched

Emerald. said...

"Kop. D'r Veur..."

AAARGH!!!

Emerald. said...

Limit. Breaks. En Mogelijkheden...

Emerald. said...

Weekend. Programma's...