Sunday, February 28, 2010

Internet

Internet
Op de hoek van de Winkelstraat en de Poortweg vindt u een internetcafé. Hiervan kunnen alle patiënten gratis gebruik maken om te internetten en te e-mailen. Er zijn negen computers beschikbaar. Het internetcafé is een schenking van de Stichting Vrienden van het UMCG.
Als u bent opgenomen in het UMCG kunt u vanuit bed met uw eigen laptop internetten en uw e-mail lezen. U moet daarbij rekening houden met het volgende:

Uw laptop moet een analoog modem hebben. Ook heeft u een telefoonnummer nodig waarop u kunt inbellen bij uw Internetprovider. Om uw laptop aan te sluiten op het telefoonnetwerk van het UMCG heeft u een telefoonkabel nodig voor een OPTIPOINT toestel. Deze kabels zijn beperkt beschikbaar in de Personeelswinkel. U kunt een van de verpleegkundigen vragen een kabel voor u te halen.
Om vanuit het UMCG naar buiten te bellen moet u een nul voor het te kiezen nummer draaien. Dit geldt ook voor het inbellen naar uw Internetprovider. U kunt een nul voor het nummer van uw Internetprovider plaatsen via de kieseigenschappen van de inbelverbinding van uw laptop.
De telefoonkosten zijn voor uw eigen rekening. Na vertrek uit het ziekenhuis ontvangt u hiervoor thuis een rekening. Bedenk dat het telefoontarief in het ziekenhuis ongeveer tweeëneenhalf maal hoger is dan het reguliere telefoontarief.

No comments: