Wednesday, November 26, 2008

Yardd




3 comments:

Emerald. said...

Specialisaties

Voor de meeste studieadvies-gerelateerde zaken kunt u terecht bij alle studieadviseurs. Voor vragen of opmerkingen met betrekking tot een aantal meer specifieke onderwerpen raden we u aan contact op te nemen met de studieadviseur die zich in dat onderwerp gespecialiseerd heeft:

Mevr. mr. C. Mastebroek

Propedeusefase
Deblokkaderegeling
Vrijstellingsverzoeken
Mevr. mr. J. van der Veen

Togamaster
Onderzoeksmaster
Beroepszaken
Verzoeken aan de Examencommissie
Verlenging geldigheidsduur tentamens
Mevr. mr. drs. J. Scheffer

Doorstromen na HBO / WO
Colloquium Doctum
Toelating na buitenlandse vooropleiding
Goedkeuring buitenlandse vakken
In functie beperkte studenten
Topsporters
Mevr. drs. D. van Hoorn

Doorstromen na HBO / WO
Verlenging geldigheidsduur tentamens
Studiestartgroepen

Emerald. said...

Psychische problemen, functiebeperking en gezondheid
Behoorlijke studiedip? Dyslectisch? De ziekte van Pfeiffer? Een chronische ziekte? Als je studie in gevaar komt door psychische of gezondheidsproblemen dan is daar van alles aan te doen. Denk bijvoorbeeld aan:

begeleiding van je studieadviseur
verlenging tentamentijd
behandeling door studentenpsychologen
extra studiefinanciering
financiële ondersteuning vanuit het noodfonds
Op deze site lees je hoe jij voor dit soort voorzieningen in aanmerking komt.

Met vragen kun je terecht bij je studieadviseur of bij de Centrale Studentenbalie. Inhoudelijke vragen over studeerproblemen stel je digitaal via Tips over studiedips in het linker menu.

Studiemanagement
Iedere vrijdag verzorgt Studie Ondersteuning een speciale studiemanagementgroep voor studenten met een functiebeperking. Bedoeld om je studie op de rit te houden. Meer informatie? Kijk bij Studie Ondersteuning. Als je te maken hebt met dyslexie, dan is de speciale training Studeren met Dyslexie wellicht iets voor jou.

Emerald. said...

Antwoord

Je kunt bij studievertraging door ziekte of een functiebeperking eenmalig een jaar verlenging van je studiefinanciering aanvragen bij de Informatie Beheer Groep. In uitzonderlijke situaties is het mogelijk om de diplomatermijn te verlengen en om in aanmerking te komen voor omzetting van de prestatiebeurs in een gift zonder dat je een diploma hebt gehaald. Ook als je door gezondheidsproblemen genoodzaakt bent om je studie te stoppen en je met een andere opleiding moet beginnen dan is er een regeling.

Wat moet je doen?
Als je denkt hiervoor in aanmerking te komen, maak dan een afspraak met een studentendecaan via de Centrale Studentenbalie van het Studenten Service Centrum. De studentendecanen vormen een belangrijke schakel in de aanvraagprocedure. Het formulier dat je voor de procedure nodig hebt vind je hier.

Overleg met de studentendecaan hoe je je verzoek op het formulier aangeeft. Als je alles hebt ingevuld en je arts of psycholoog zijn deel heeft getekend, stuur je het formulier naar de Centrale Studentenbalie of je brengt het er even langs. Als de studentendecanen accoord gaan met je aanvraag en de RUG het formulier officieel heeft getekend krijg jij het vanzelf thuisgestuurd. Jij stuurt het dan vervolgens naar de IBG toe. Maak een copie van je aanvraag voordat je het op de bus doet.

Let op! De IBG accepteert alleen formulieren die zijn goedgekeurd door de studentendecanen en de juridische afdeling van de universiteit. Het heeft dus geen zin om het formulier te laten tekenen door je studieadviseur of hoogleraar.